Jídlo/Pití

Zeleninové kari z cizrny

Nazdárek!

*

Byla jsem celý týden nemocná a měla zařizování až nad hlavu, takže jsem bohužel vynechala dva články. To ale během dneška a zítřka napravím – žádný strach.

Prvním zameškaným článkem je recept na výborné zeleninové kari z cizrny, které jsem si hned zamilovala. Již dlouho jsem se k uvaření odhodlávala, protože jsem si nebyla jistá výsledkem, ale ukázalo se, že jsem se strachovala zbytečně. Měla jsem uvařeno za chvilku a oblizovala se za ušima ještě druhý den. Určitě tedy také neodolávejte a dejte se do vaření. Pokud máte rádi indická jídla, tak nebudete litovat. Samozřejmě jídlo je vegetariánské i veganské.

Jaké je vaše oblíbené jídlo? Napište mi to do komentářů a přidejte odkaz na váš blog.

*

Dobrou chuť!

zeleninové kari z cizrny

*

Zeleninové kari z cizrny

Ingredience

400g cizrny (1 plechovka)
1 červená paprika
1 velká cibule
2 rajčata
1 hrst čerstvého koriandru
2 lžičky kari koření
1 lžička kurkumy
1 lžička sladké papriky
½ mletého kmínu
½ sušeného zázvoru
½ sušeného česneku
½ chilli
100ml vody
sůl
pepř
olej
rýže

Příprava

Na pánvi osmažíme cibuli a přidáme rajčata s paprikou. Chvilku smažíme (2 minuty) a nasypeme všechno koření (dochutíme solí a pepřem podle vlastních preferencí). Scedíme cizrnu, promícháme ji se směsí na pánvi, zalijeme vodou a necháme 15 minut dusit. Podáváme s rýží. Mně kari vystačilo na dvě porce.

4 komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..