Jídlo/Pití

Višňová vegan bublanina

Ahoj!

*

Našli jsme s taťkou v mrazáku pytlík višní od babičky a řekli si, že si zavzpomínáme na léto a upečeme bublaninu. Tato višňová vegan bublanina byla hotová za chvilku, kdy během přípravy oběda jsme měli připravenou buchtu na nedělní snídani. Musím říct, že višně jsou v bublanině ještě lepší než třešně, protože jejich kyselost krásně doplňuje sladkost celého dezertu. Pokud vám také ještě zbylo nějaké letní ovoce, je myslím čas na přípravu sladkého potěšení!

Jaké ovoce máte v bublanině rádi? Budu moc ráda, když napíšete komentář či dva a začnete mě sledovat na mém FacebookuInstagramu a Twitteru.

*

„Uprostřed zimy jsem v sobě objevil věčné léto.“
-Albert Camus

Višňová vegan bublanina

*

Višňová vegan bublanina

Ingredience

2 hrnky poohrubé mouky
1 hrnek cukru
2 hrnky vypeckovaných višní
¾ hrnku řepkového oleje
¾ hrnku sojového mléka
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
špetka soli
moučkový cukr na posypání

Příprava

V míse smícháme suché ingredience a postupně přidáváme ty tekuté. Pořádně vše promícháme, aby se těsto pěkně spojilo. Hrstku višní vmícháme přímo do těsta. Těsto vylejeme na vymazený plech a pečeme na 180°C 30 minut. Po vychladnutí bublaninu nakrájíme a lehe posypeme moučkovým cukrem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.