Jídlo/Pití

Svěží špagety plné slunce

Ahoj!

*

Byla jsem tuhle na návštěvě u kamarádky a ta mi nabídla, že uvaří veganský oběd, abych si také mohla dát. Moc mě tím potěšila a její jídlo bylo úžasný. Za pár dní jsem si chtěla její špagety udělat sama doma, ale rozhodla jsem se pozměnit a maličko její recept vylepšit. Výsledek byl ještě lepší a znovu jsem si pochutnala. Přináším vám dnes můj vylepšený recept na svěží špagety plné slunce. Ano, pojmenovala jsem se zvláštně, protože ve mně ten letní den vyvolávají. Budu ráda, když si je podle mě uvaříte nebo alespoň získáte inspiraci, protože ta se vždycky hodí.

Nezapomeňte mě sledovat na Facebooku a Instagramu.

Na jaký způsob máte špagety rádi vy? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.

*

„Abys osvětloval světlem jiné musíš nosit slunce v sobě.“
-Romain Rolland

Svěží špagety plné slunce

*

Svěží špagety plné slunce

Ingredience

1 menší cuketa
1 cibule
4 rajčata
10 černých oliv
5 lžic rajčatového protlaku
1 lžička sušené bazalky
1 lžička sušeného česneku
bezvaječné těstoviny
sůl
pepř
olej
voda
veganský sýr

Příprava

Na oleji si osmažíte najemno nakrájenou cibuli, cuketu, rajčata a olivy. Vedle do hrnce si dáte vařit špagety podle návodu. Do pánvičky k zeleninové směsi nalijete půl hrníčku vody a 5 lžic rajského protlaku. Přidáte lžičku sušené bazalky, lžičku česneku a podle chuti sůl a pepř. Necháte bublat dokud se voda nevypaří a směs je hustá (cca 10 minut). Nakonec špagety promícháte se směsí a na talíři posypete veganským sýrem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..