Jídlo/Pití

Špenátový závin se sýrem

Ahoj!

*

Jsem tu opět s dalším receptem. Všichni známe jablečný závin a většina z nás ho má ráda, ale vždy jsem chtěla vyzkoušet závin naslano. Hned, co polevilo to strašné vedro, tak jsem zapnula troubu a experiment začal. Špenátový závin se sýrem mi přišel jako nejjednodušší vegan varianta a po ochutnání jsem zjistila, že i lahodná varianta. Příprava zabere maximálně 15 minut a pak už se sám peče v troubě. Skvělé je, že se může jíst i druhý den studený a chuti to vůbec neubírá. Pokud máte rádi špenát, tak závin určitě zkuste.

Jaký slaný závin děláte vy? Napište mi to do komentářů a sledujte mě na  FacebookuInstagramu a Twitteru, kde se občas dozvíte něco z mého všedního života. ^.^

*

Špenátový závin se sýrem

Špenátový závin se sýrem

Ingredience

450 g mraženého špenátu
1 cibule
1 vegan listové těsto (Lidl, Globus?)
1 lžíce rostlinného másla
100 g veganského sýra
sůl
pepř
sušený česnek (můžete dát i čerstvý)
mletý kmín

Příprava

Na lžíci másla si osmažíme nakrájenou cibuli na větší kousky, přidáme špenát a koření podle chuti. Vaříme dokud není špenát vodový. Směs necháme lehce vychladnout. Sýr si nastrouháme. Listové těsto si rozválíme na plát cca 3mm tlustý. Doprostřed dáme špenátovou směs, posypeme sýrem a zabalíme. Pořádně upevněte strany, aby špenát nevytekl. Potřeme vodou a posypeme zbytkem sýra. Pečeme na 180 °C asi 25 minut (těsto by mělo být opečené do zlatova). Podáváme horké i studené.

Špenátový závin se sýrem

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..