Jídlo/Pití

Sojové karbanátky s bramborovou kaší

Ahoj!

*

Každý máme občas chuť na něco nezdravého a smaženého, ale ne každý máte taťku jako já, který vám vytvoří veganské sojové karbanátky s bramborovou kaší. Já jsem hodné děvče a tak se s vámi o ten recept ráda podělím. Popravdě myslím, že i masožrout by ani nepoznal, že v nich maso není!

Jaké jsou vaše oblíbené karbanátky? Napište mi to do komentářů a sledujte mě na  FacebookuInstagramu a Twitteru, kde se občas dozvíte něco z mého všedního života. ^.^

*

Sojové karbanátky s bramborovou kaší

Ingredience

150 g sojového granulátu
1 tofu natural
1 cibule
1 zeleninový bujon
koření do mletého masa
sůl
pepř
2 stroužky česneku
polouhrubá mouka
rostlinný olej
4 velké brambory
rostlinné mléko
vegan máslo

Příprava

Do hrnce dáme vařit sojový granulát s bujonem na cca 10 minut. Procedíme a necháme trochu vychladnout. Brambory oloupeme, osolíme a dáme vařit. Do granulátu přimícháme tofu, najemno nakrájenou cibuli a koření podle chuti. Zasypeme moukou, aby nám vznikla hmota, ze které jdou tvarovat placky. Smažíme na oleji do hněda z obou stran. Necháme na papírovém ubrousku odkapat přebytečný olej. Brambory rozmixujeme s trochou mléka a másla do hladka. Můžeme podávat!

Pozn. do karbanátků můžeme přidat i najemno nakrájenou zeleninu.

Sojové karbanátky s bramborovou kaší

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..