Jídlo/Pití

Rybízový koláč s drobenkou

Ahoj!

*

Léto pro mě často znamená to, že mám zadarmo mnoho ovoce a zeleniny z mamky a babiček zahrádek. Tentokrát jsem dostala ještě úrodu z minulého roku z mrazáku. Tím byla miska černého a červeného rybízu. Říkala jsem si, co s ním lepšího, než výborný rybízový koláč s drobenkou! Ještě jsem ho sice nikdy nepekla sama, ale vše je jednou poprvé. Naštěstí se mi to podařilo, chutnalo i neveganům a žádná zvířátka nebyla kvůli tomu týrána. A to se vyplatí!

Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku a Instagramu.

Jaké jsou vaše oblíbené ovocné koláče? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.

*

„Břicho je štědrým mecenášem ducha.“
-Denis Diderot

Rybízový koláč s drobenkou

*

Rybízový koláč s drobenkou

Ingredience

Těsto

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek špaldové mouky
½ hrnku cukru
2 hrnky strouhaných jablek
1 hrnek rostlinného oleje
½ hrnku rostlinného mléka
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr

Náplň

2 hrnky rybízu (já dávala černý i červený)
1 hrnek cukru
½ hrnku hrubé mouky
½ rostlinného másla

Příprava

Nejdřív si připravíme těsto, které je velmi snadné. V míse smícháte suché ingredience a pak přidáte ty mokré. Vše pečlivě promícháte a necháte odpočinout. Zatím si v další misce smícháme rybíz s půl hrnkem cukru (Pokud používáte sladší ovoce, tak není potřeba sladit.). V poslední misce smícháte máslo, hrubou mouku a cukr. Konzistence drobenky by měla být sypká. Na vymazaný plech či na pečící papír vlejeme těsto, na to rozprostřeme ovoce a nakonec to celé posypeme drobenkou. Pečeme 25 minut na 180°C a pak 10 minut na 200°C. Necháme vychladnout a podáváme!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..