Jídlo/Pití

Obalované žampiony Portobello s bramborem

Štěstí do nového roku 2018!

*

Vzdávám se. Už nemá cenu dohánět vánoční články, když je nový rok. Nechám si je na příště a lépe si to rozvrhnu, protože teď už vím, že o svátcích vážně potřebuji relax a odpočinout si od všeho. Dnes teda najíždíme na běžné články a rozvrh tří článků týdně (po, st, pá). Pokud budete chtít nějaký určitý článek, tak dejte vědět a já ho zařadím.

Nejsem velký fanoušek hub, ale obalované žampiony Portobello s bramborem mě překvapily a byly moc dobré. Určitě je zkuste, protože stojí za to je ochutnat. Recept je naprosto jednoduchý a žampiony se dají později jíst i studené. Pokud máte ještě kocovinu ze silvestrovského večírku, tak budou skvělým pokrmem k jejímu zahnání.

Máte rádi houby? Budu moc ráda, když napíšete komentář či dva a začnete mě sledovat na mém FacebookuInstagramu a Twitteru.

*

„Jediný prostředek, jak život snést – považovat ho za krásný.“
-John Lennon

Obalované žampiony Portobello s bramborem

*

Obalované žampiony Portobello s bramborem

Ingredience

2 žampiony Portobello
1 hrnek kukuřičné strouhanky
1⁄2 hrnku hladké mouky
1⁄3 hrnku vody
pepř
sůl
olej
4 nové brambory
kečup, vegan tatarka

Příprava

Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a dáme vařit na cca 20 minut. Žampiony očistíme (sloupneme slupku na kloboučku a uřízneme nožičku) a překrojíme na tři díly (líp se to obaluje). V misce si uděláme těstíčko z mouky, vody, soli a pepře a žampiony v něm obalíme. Pak je obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji na středním stupni asi 5 minut na každé straně. Po usmažení položíme na ubrousek, aby vsákl přebytečný olej. Podáváme s novým bramborem a omáčkami.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..