Jídlo/Pití

Jahodovo-rybízový koláč

Ahoj!

*

Podzim je to nejlepší roční období na pečení různých koláčů, buchet a jiných desertů. V létě se urodilo hodně ovoce a my máme doma v mrazáku zásobu jahod a rybízu. Bylo tedy načase vyndat plech, zapnout troubu a něco umíchat. Má první volba byl veganský jahodovo-rybízový koláč s drobenkou, který je jedním z mých oblíbených. Dělala jsem již podobný rybízový, ale tentokrát jsem recept zjednodušila, abych mohla použít ingredience, které jsem doma zrovna měla. Výsledek nebyl vůbec špatný!

Jaký koláč děláte doma vy? Napište mi to do komentářů a sledujte mě na  FacebookuInstagramu a Twitteru, kde se občas dozvíte něco z mého všedního života. ^.^

*

Jahodovo-rybízový koláč

Jahodovo-rybízový koláč

Ingredience

Těsto

3 hrnky polohrubé mouky
½ hrnku rýžového sirupu
1 hrnek rostlinného oleje
1 hrnek rostlinného mléka
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr

Náplň

2 hrnky mraženého červeného rybízu
2 hrnky mražených jahod
½ hrnku cukru krystal
½ hrnku hrubé mouky
½ hrnku rostlinného másla

Příprava

Nejdříve si dáme do síta zmražené ovoce, aby povolilo. Potom si připravíme těsto. V míse smícháme suché ingredience a pak přidáme ty mokré. Vše pečlivě promícháme a necháme odpočinout. V další misce smícháme máslo, hrubou mouku a cukr. Konzistence drobenky by měla být sypká. Na vymazaný plech či na pečící papír vlejeme těsto, na to rozprostřeme ovoce a nakonec to celé posypeme drobenkou. Pečeme 25 minut na 180°C a pak 10 minut na 200°C. Necháme vychladnout, lehce pocukrujeme a podáváme!

Jahodovo-rybízový koláč

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..