Jídlo/Pití

Gingerbread cookies (Perníčky)

Hello and welcome to the eighth article of my Christmas project „12 days of Christmas“!
Ahoj a vítejte u osmého článku mého vánočního projektu „12 vánočních dnů“!

This weekend I baked with my mum gingerbread cookies. They’re good and we enjoyed decorating them. Therefore, I have decided that I will show you how to do it. Recipe is vegetarian of course but not vegan. In parentheses, I wrote you how you can substitute non-vegan food. If you have questions, let me know in the comments. And show me your gingerbread cookies on my Facebook.
_
O víkendu jsme s mamkou pekly perníčky. Jsou moc dobré a bavilo nás je zdobit. Proto jsem se rozhodla, že  vám ukážu, jak na to. Recept je samozřejmě vegetariánský, ale není veganský. Do závorky jsem vám ale napsala, čím můžete neveganské potraviny nahradit. Pokud máte otázky, tak mi dejte vědět v komentářích. A ukažte mi i své perníčky na mém Facebooku!

Bon appetite! Dobrou chuť!

IMG_3919

Ingredients and Preparation method (ingredience a příprava) 

The dough (těsto)

IMG_3906

350g plain flour
125g butter
175g brown sugar
4 tbsp honey (2 tbsp agave syrup)
1 tbsp gingerbread spice mixture
1 tsp bicarbonate of soda
1 egg (skip)
_
350g hladké mouky
125g másla
175g hnědého cukru
4 lžíce medu (2 lžíce agáve sirup)
1 lžíce perníkového koření
1 lžička sody
1 vejce (vynechat)

Mix everything together and make a ball. Leave it to chill in the fridge for 15 minutes. Preheat the oven to 180°C. Roll the dough out to a 0.5cm thickness on a lightly floured surface. Using cutters, cut out the shapes you want and place on the reaseproof paper on the baking tray, leaving a gap between them. Bake for 12-15 minutes, or until lightly golden-brown.
_
Vše smíchej dohromady a udělej kouli. Nech jí v ledničce 15 minut odpočinout. Předehřej troubu na 180°C. Rozválej těsto na šířku 0,5 cm na pomoučněném vále. Použij vykrajovátka, vykrájej tvary jaké chceš a polož je na pečící papír na plech, nech mezi nimi mezery. Peč 12-15 minut nebo dokud nebudou světle zlato-hnědé.

The icing (poleva)

IMG_3912

200g sifted icing sugar
2-3 tbsp lemon juice
food coloring
OR You can buy the writing icing on gingerbread from Dr. Oetker (like me), it costs about £3.
_

200 g prosátého moučkového cukru
2-3 lžíce citrónové šťávy
potravinářské barvivo
NEBO Můžete koupit polevu na perníčky od Dr. Oetker (jako já), které stojí asi 70,-Kč.

Let the gingerbread cookies cool about 30 minutes. When it cooled, decorate with the writing icing and let them dry. Here are some of my creations.
_
Nech perníčky 30 minut vychladnout. Až budou vychladlé, ozdob je polevou a nech je zaschnout. Tady je několik mých výtvorů.

IMG_3916

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..