Jídlo/Pití

Domácí veganská vánočka

Vítejte u šestého dne 12 vánočních dní!

*

Naivně jsem si myslela, že do Vánoc stihnu všechny naplánované články, ale nepovedlo se. Jsem v polovině, ale Vánoce teprve začínají, takže věřím, že se k tomu číslu 12 dostanu. Dnes během úklidu a příprav na zítřejší Štědrý den jsem s taťkou upekla mojí vánoční snídani. Domácí veganská vánočka je něco, co mi na Vánocích chybělo a konečně jsem se dokopala k tomu to změnit. Překvapilo mě, že to není vůbec tak těžké a vlastně je i rychle hotová. Pokud chcete překvapit své milované, tak se taky nebojte a ještě jí rychle upečte. Nebudete litovat!

Podívejte se na můj Instagram, kde letos dělám #instamas (fotka každý dne až do Štědrého dne).

Pečete na Vánoce vánočku? Budu moc ráda, když napíšete komentář či dva a začnete mě sledovat na mém Facebooku a Twitteru.

*

„Buď v klidu. Pozoruj. Naslouchej. Buď přítomen.“
-Eckhart Tolle

Domácí veganská vánočka

*

Domácí veganská vánočka

Ingredience

500 g polohrubé mouky
130 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
35 g droždí
100 g vegan margarínu
125 ml rostlinného mléka
hrst loupaných mandlí
hrst rozinek
moučkový cukr na posypání

Příprava

Rozinky zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut změknout. V mističce si připravíme kvásek (droždí, lžička cukru, 5 lžic teplého mléka a 1 lžíce mouky) a necháme ho 10 minut stranou. V míse smícháme mouku, cukr, rozpuštěný margarín, mléko, vanilkový cukr, rozinky, mandle a promícháme. Pak tam nalijeme kvásek a vypracujeme těsto. Těsto dáme v míse do peřin a necháme 2 hodiny kynout. Po nakynutí těsto ještě prohněteme a upleteme vánočku (video). Pomažeme rozpuštěným margarínem a ozdobíme mandlemi. Pečeme na 220°C 5 minut a pak na 160°C hodinu. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..