Jídlo/Pití

Arašídové kari s květákem a tofu

Ahoj!

*

Já vím, já vím! Nevydala jsem v pátek článek. Měla jsem narozeniny, byla jsem u mámy a slavili jsme déle, než jsem předpokládala. Rozhodla jsem se, že to nebudu dohánět o víkendu a prostě se napojím na další týden. Ono, co si budeme povídat, svět neskončí (teda zatím).

Dnešním receptem se vydáme do Thajska. Připravíme si veganské arašídové kari s květákem a tofu. Je to jedno z těch rychlých a výborných jídel, které bych mohla jíst celý týden. Jen nezapomínejte, že jsem amatérský kuchař a nedělám vše podle toho „jak se to dělat má“. Hodně experimentuji, nahrazuji a doplňuji. Dejte mi vědět, jestli jste ho zkusili a jak vám chutnalo.

Nezapomeňte mě sledovat na mém Facebooku a Instagramu.

Máte rádi orientální pokrmy? Dejte vědět v komentářích a přidejte odkaz na váš blog.

*

„Nezáleží na tom, jak se vaří, ale s jakou láskou se to dává dohromady.“
-Jaroslav Hašek

Arašídové kari s květákem a tofu

*

Arašídové kari s květákem a tofu

Ingredience

1 malý květák
1 velká cibule
1 obyčejné tofu
2 lžičky kari koření
1 lžička kurkumy
1 lžička sladké papriky
½ mletého kmínu
½ sušeného zázvoru
½ sušeného česneku
½ chilli
150ml veganské smetany
½ hrnku arašídů
sůl
pepř
olej
rýže

Příprava

Dejte si vařit rýži podle návodu. My máme rýžovar, takže rýže a směs se dovaří ve stejnou dobu. Květák si rozeberte na menší růžičky a dejte vařit do osolené vody na 10 minut. Na hluboké pánvičce si osmažíte nakrájenou cibuli a tofu (5 minut). Přidáte uvařený květák, všechno koření (sůl a pepř podle chuti) a arašídy (já jsem je jen lehce rozdrtila). Obsah pánvičky zalijete smetanou a necháte na nízký stupeň probublávat (10 minut). Podáváte společně s rýží.

9 komentářů

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..